Velg seksjon Forside
02030405060708
30310102030405
Innlogging nettsiden
Klikk her for å logge inn
Helsesykepleier ved Hesnes Montessoriskole

Velkommen til skolehelsetjenesten!

Helsesykepleier ved Hesnes Montessoriskole heter Jenny Jeanette Reiersen og Ingvild Øyen Østebø og er på skolen gjennom skoleåret.

mandager:

Ingvild Øyen Østebø

Jobber på skolene i prosjektet "Et lag rundt eleven" fram til 2020.

torsdager:

Jenny Jeanette Reiersen

De har kontor i brakka. Ta gjerne turen innom, ring eller send SMS eller send en e-post.

Er du nysgjerrig på helsesøster på nett kan du lese om Helsesista som er tilgjengelig på Snapchat og andre sosiale medier. Hun svarer på nettet og er en ressurs som elevere kan stille alle spørsmål til på nett. Du finner henne her.

Alle barn innkalles til undersøkelse hos lege og helsesøster på helsestasjonen før skolestart.

Skolehelsetjenesten er en videreføring av helsestasjonstjenesten og har som mål å fremme elevens psykiske, fysiske og sosiale helse. Skolehelsetjenesten har også oppfølging av enkeltelever ved behov.

Aktuelle tema: Trivsel, kost, søvn, kropp, pubertet, røyk, snus, mobbing, fritid, skole og vekst.

Helsesøster gir i samarbeid med skolen blant annet tilbud om grupper. Helsesøster samarbeider med lege, fysioterapeut, barnevern, PPT og familiesenteret

Skolehelsetjenesten er et lavterskeltilbud. Det er gratis, og foreldre, elever og lærere kan ta kontakt.

Et lag rundt eleven:

Dette er et forskningsprosjekt med økt helsesøsterressurs i systemrettet og strukturert samhandling med skole. I forskningsprosjektet får 15 norske kommuner en ekstra helsesøsterressurs i en toårsperiode. Hesnes Montessoriskole er med i dette prosjektet. Gjennom systemrettet og strukturert samhandling med lærere, skoleledere og sosialpedagogisk personale skal den ekstra helsesøsterressursen bidra til å styrke elevenes læringsmiljø. Prosjektet er en randomisert, kontrollert studie, hvor fire skoler i hver av de 15 samarbeidskommunene er valgt ut. Disse skolene får altså en økt helsesøsterressurs som skal brukes på 5. til 7. trinn. De øvrige skolene i den enkelte kommune følges opp som kontrollgruppe. Etter to år vil det undersøkes om det er endringer i elevenes læringsmiljø og elevenes fravær. Læringsutbytte vil også analyseres gjennom elevenes resultater på nasjonale prøver. Prosjektet vil gi innsikt i helsesøsters rolle når det gjelder å bidra til utvikling av et godt læringsmiljø og forbedring av skoleresultater i norske skoler. I tillegg vil prosjektet undersøke og vurdere implementeringspraksis og i så måte bidra til effektiv innføring av lignende tiltak i skoler og kommuner. Prosjektet gjennomføres av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) i samarbeid med Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger og Folkehelseinstituttet, og er finansiert av Utdanningsdirektoratet.

Les mer om helsesøster og fysioterapi for barn på Grimstad kommune - skolehelsetjenesten.

Årsplan for Hesnes skoleåret 2019/2020

Mai:

Undervisning i kropp og grenser 1. klasse

Skolestartkonsultasjon 1. klasse på helsestasjonen

Individuelle samtaler gjøres ved behov gjennom skoleåret.