Meny
Velg seksjon Forside
Hesnesveien 200 4885 Grimstad
Telefon: 37041844 / 90928424 Send oss e-post
Redaktør: Jarl Morten Johansen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2020><<
mai 2020
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Innlogging nettsiden
Klikk her for å logge inn

LEKSEFRI skole.

Leksene gjør vi på skolen. Mange opplever at dette er en lettelse. Vi tror at kvaliteten på skolearbeid og ikke minst fritid og hjemme er best på denne måten.

Skolen ligger midt i naturen nært skog og sjø, -der vår skolebåt ligger vuggende klar til neste utflukt. Elevene kommer med skolebuss fra hele Grimstad og nabokommunene. Fri skoleskyss i hele kommunen. Den italienske barnelegen Maria Montessori, har utviklet geniale læringsmetoder og materiell, som vi tror passer til alle. Les mer om Montessori her.

• Alle barn er gode på noe

• Praktisk læring

• Hos oss lærer barna gjennom sansene.

Lyst til å søke om plass for ditt barn?

Første opptak for skoleåret 2019-2020

Søk innen 15. desember 2018.

«Tusen takk for at skolen deres har gitt vårt barn en helt ny livsglede og selvfølelse.» -Mor

Ukebrev uke 22

Da er vi langt inne i siste innspurt for tiden på Hesnes Montessoriskole, og vi har hatt vår siste "ordentlige" skoleuke før sommerferien. Det har vært en flott uke, blant annet med en fantastisk tur på Knut Hamsuns ruslesti rundt Grimstad sentrum. Torsdag hadde vi mat og helse. Det ble vel gjennomført tross litt eldre fasiliteter på Hesnes Bedehus.

Som dere sikkert har fått med dere, blir det fra og med tirsdag nye regler for smittevern. På grunnskolen kan vi fra da av se bort fra regelen om en meter avstand. Det er derfor på tide å flytte ut fra bedehuset og tilbake til skolen. Elevene skal møte som vanlig på bedehuset tirsdag morgen. Vi bruker så dagen til å pakke sammen og frakte tingene våre tilbake til klasserommet vårt på skolen. Fra og med onsdag møter elevene på skolen fra morgenen av. 

Referatet fra det siste foreldremøtet i forbindelse med leirsole er sendt ut på Transponder. Husk å dele nødvendig informasjon med oss i god tid, og ta kontakt med oss dersom dere lurer på noe. 

Vi har planlagt en avslutning for 7. trinn hvor vi tar hensyn til restriksjonene rundt pandemien. Vi har bestilt bord på Hesnes Gartneri torsdag 18. juni kl. 13:00. Der vil vi få servert en god middag, laget med tanke på alderen til hedersgjestene. Vi ønsker å invitere foresatte bort til gartneriet kl. 14:30.      Vi samles på utsiden og avholder den tradisjonelle roseseremonien for elevene. Vi tenker å holde oss til denne planen selv om det nå kommer nye regler for smittevern. 

Riktig god langhelg!

Hilsen oss på Settimo

 


Ultimo - uke 22


Vår, sol, læring, utforskning og lek. Tur til lands, og til vanns.
Vi er heldige :)
Her er et lite bilderas fra denne uken!
Vi har det fint!

Ønsker dere nok en fin langhelg :)
Hilsen alle oss på Primo!


Hei alle sammen!

Uka gikk fort denne gang. 
Vi har vært mye ute. Sett nærmere på livet i havet, blant annet ulike typer skjell og maneter.
Visste dere at de røde manetene vi har her kan bli 1-2 meter i diameter, og ha brenntråder på 40 meter?

Vi har også gått nærmere inn på temaet hygiene. 
Det er jo spesielt viktig nå i denne tiden, men også i forhold til det å lære å ta vare på seg selv. Et viktig tema for elevene å kunne noe om.

Sola skinner, og det gir ekstra energi til både små og store. Det er så mye å observere og ta til seg i denne nydelige årstiden!
Vi ønsker dere en flott langhelg :)

Hilsen alle oss på Primo!


Disse skal starte å jobbe på skolen vår. De andre tror vi kanskje dere kjenner fra tidligere.

Ukebrev uke 21

En kort, men innholdsrik uke er allerede over. 

Vi startet uka med en fantastisk fin tur til Hesnesøy. Der var elevene på insektsafari, og de jobbet med ulike, tverrfaglige oppgaver til temaet. Opplysningene og inntrykkene tok vi med oss til undervisningen tirsdag og onsdag. 

På tirsdag startet vi også ny kunst og håndverksoppgave, så nå hekles det ved siden av mye av skolearbeidet. 

Onsdag kunne vi annonsere den gledelige beskjeden; det blir leirskole i år likevel. Som vi gleder oss! Det er viktig at alle leser referatet som er sendt dere i dag, onsdag. Der finner dere bl.a. en påmeldingslink. 

Vi ønsker dere alle en riktig god langhelg!

Hilsen oss på Settimo


Ultimo - uke 21