Meny
Velg seksjon Forside
Hesnesveien 200 4885 Grimstad
Telefon: 37041844 / 90928424 Send oss e-post
Redaktør: Jarl Morten Johansen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2024><<
mars 2024
mtotfls
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Innlogging nettsiden
Klikk her for å logge inn
Sommeridyll

Ultimo uke 34

Vi har hatt en fin oppstart på Ultimo. Det var godt å se alle elevene igjen etter sommerferien. Utrolig hvor mye de kan vokse i løpet av en sommer! Vi har kommet godt i gang med skolearbeid, og det har vært gode arbeidsøkter. Hver dag har elevene hatt stillelesing det første kvarteret av skoledagen. Vi ønsker at elevene skal oppleve leseglede, og vi kommer til å la elevene få presentere bøker de har lest, for hverandre. Etter at vi har lest, synger vi sammen. For en musikalsk og sangglad gjeng! 

På onsdagen fikk elevene en presentasjon av den første av de fem fortellingene om livet og universets opprinnelse som Maria Montessori skrev. Underveis i presentasjonen var det ulike eksperimenter som elevene fikk være med på. De fikk høre om hvordan det var i begynnelsen, og om hvordan jorda ble til. De fikk også høre hvor fort lyset beveger seg, hvor stor jordkloden er, hvor mange stjerner vi har og om hvordan forskjellige stoffer har ulike former. Til slutt fikk elevene se hvordan en vulkan fungerer. Et av bildene viser et vulkaneksperiment. Det ble skikkelig futt og god stemning i gruppa!

I arbeidsøktene har elvene jobbet med arbeidsplan. Vi prøver så godt vi kan å tilpasse det slik at elevene får oppgaver som passer for dem. Vi har snakket om å ta godt vare på bøker og materiell, og på å holde god orden. Vi har innført hviletid hver dag før matpausen. Da får elevene slappe av mens vi leser høyt for dem. Det har vært en god avslutning på formiddagsøkta. 

I kunst og håndverk har vi slått sammen Settimo og Ultimo. Daniela har satt i gang et kunst-prosjekt som det blir spennende å følge. Elevene har startet med å designe sin egen t-skjorte som skal brukes i disse arbeidsøktene. Neste uke skal de få farge t-skjortene sine selv med batikk-teknikk. Det blir spennende!

Det nærmer seg Stortingsvalg, og i den forbindelse har vi blitt med i et prosjekt som kalles "Barnas valg". Redd Barna har laget et fint undervisningsopplegg der barna blir presentert for de ulike politiske partiene. Mellom 6. og 9. september skal elevene få mulighet til å avgi sin stemme i "Barnas valg", og vi kommer til å følge med på resultatet. Det blir spennende å se hvordan utfallet av valget ville blitt hvis barna fikk bestemme. 

Nytt skoleår betyr også ny BlimE-dans. Vi har begynt å øve sammen, og elevene er ivrige etter å lære den. 

På torsdag dro vi på båttur. På grunn av mye vind, endte vi opp i Paradisbukta på Marivold. Vi hadde en kjempefin dag med lek, stigegolf, bading, grilling, avslapping og gymaktiviteter. Det er fint å se samholdet mellom elevene. Det var mye latter og god stemning både blant elever og voksne!

Takk for en super uke!

Hilsen oss på Ultimo

Main Image
Bilde 1 av 12